Motor de barcă HONDA BF225D LDU

Cere ofertă
Avantaje produs:

VTEC

ECOmo

BLAST™

PGM-FI

iST

Power intake air system

COUNTER ROTATING GEARBOX

NMEA 2000

Engine protection and security

Through hub exhaust

Power Trim and Tilt

Electric start

SKU:

Caracteristici tehnice

Culoare motor                                                 GRI clasic Honda

Tip motor                                                         OHC – 6 cilindri la 60°      V6 VTEC    24 valve

Putere motor kW/CP                                     165,5 / 225

Cilindree (cmc)                                                3583

Rpm. la turatie max.                                      5000 – 6000

Sistem racire motor                                      Pe lichid (cu termostat)

Sistem admisie carburant                             Cu injectie programata PGM-FI

Tip pornire                                                       Electric

Incarcare baterie (A)                                     60A

Sistem evac. gaze                                           Dirijat la elice

Trolling plaja de operare                               650 rpm ̴ 1000 rpm

Elice standard                                                  INOX 3 pale 14”x19”

Elice contrarotanta                                         NU

Lungime Cizma                                               Lunga 508 mm

Greutate (la sec)                                             282 kg

Inclinare motor “Trim & Tilt”                      “Power Trim & Tilt”

Lungime totala                                               948 mm

Latime totala                                                   660 mm

Inaltime totala                                                1789 mm

Compatibil cu NMEA2000®                         NMEA2000® nu este inclus in pret

Nota !

In pret au fost incluse:  Elice INOX 3 pale 14”x19” 58133-ZY3-A19AH sau Elice INOX CONTRAROTANTA 3 pale 14”x19” 58133-ZY3-B19AH

Kit Remote control DBW (Top Single Mount):

” – “BOX KIT” cod: 06240-ZVL-601;

– “HORIZONTAL PANEL KIT” cod: 06323-ZVL-810;

– “CABLE ASSY ENG DROP 6FT” cod: 32590-ZVL-000;

– “CABLE ASSY DBW TRUNK 24FT” cod: 32580-ZVL-700;

– “CABLE INTERFACE 16FT” cod: 06328-ZVL-701;

– “CONECTOR KIT TERMINATOR” cod: 06328-ZVL-800;

– 2 Bucati “CONECTOR TEE” cod: 32805-ZZ3-000;

– “CABLE ASSY NETWORK 49FT” cod: 32815-ZVL-800;

– 2 Bucati “CABLE ASSY INTERFACE 32FT” cod: 32800-ZVL-600;

– DISPLAY DIGITAL MULTIFUNCTIONAL cod: 06371-ZY6-040;

 

D: Drive-by-wire

Drive-by-wire este o tehnologie care folosește sisteme electronice pentru a activa frânele, a controla direcția și a alimenta motorul . În loc să folosească cabluri sau presiune hidraulică pentru a controla un vehicul, sistemele drive-by-wire înlocuiesc de obicei trei componente principale de conducere cu comenzi electronice: accelerație, frâne și direcție .

Consum de combustibil

Viteza (rpm)

Viteză(noduri)

Consum(l/h)

650

1.000

1.500

2.000

2.500

3.000

3.500

4.000

4.500

5.000

5.500

6.000

6.500

2.4

3.8

5.5

6.9

9.7

15.0

20.7

25.3

29.0

33.2

36.3

40.0

41.0

1.9

3.3

5.8

7.4

13.5

20.0

25.5

35.0

42.5

53.9

64.0

80.5

85.8

Fii primul care află ofertele noastre

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a beneficia de cel mai tari oferte și noutăți

Subscription Form

VTEC

VTEC (Variable Valve Timing &; Lift Electronic Control) este un sistem dezvoltat de Honda pentru a spori eficiența volumetrică a unui motor cu ardere internă în patru timpi. Realizează acest lucru oferind performanțe mai ridicate la turații ridicate și un consum redus de combustibil la turații reduse.

Pe scurt, VTEC este distinct diferit de sistemele standard de sincronizare variabilă a supapelor (VVT), care schimbă doar temporizările supapelor fără a modifica profilul arborelui cu came sau ridicarea supapei.

ECOmo

ECOmo Eficiență superioară a combustibilului

Pentru călătorie la viteze constante vei intra în ECOmo, sistemul de management al optimizării combustibilului al motorului menit să reducă consumul de combustibil ori de câte ori este posibil.

BLAST™

BLAST™ (Boosted Low Speed Torque) este o tehnologie dezvoltată de Honda pentru motoarele outboard. Îmbunătățește accelerația la viteze mici prin ajustarea agresivă a curbei de aprindere atunci când mutați rapid controlul clapetei de accelerație.  Indiferent dacă navigați pe ape calme sau abordați condiții dificile, BLAST™ asigură o experiență mai lină și mai receptivă.

PGM-FI

Injecția programată de combustibil, sau PGMFI / PGM-FI, este numele dat de Honda unui sistem electronic de injecție multipunct digital proprietar pentru motoarele cu ardere internă. Acesta a fost disponibil de la începutul anilor 1980.

Acest sistem a fost utilizat  în motociclete, automobile și motoare outboard.

Sistemul PGM-FI se bazează pe un senzor piezoelectric pentru a măsura presiunea aerului din galeria de admisie, apoi combină aceste date cu turația arborelui cotit și alte informații pentru a calcula cantitatea de aer și interpretează datele folosind hărți de performanță. Combustibilul este injectat intermitent în orificiile de admisie. PGM-FI are, de asemenea, o întrerupere a combustibilului pentru accelerație și un sistem de autodiagnosticare.

iST

Sistemul Honda Intelligent Shift &; Throttle (iST) este conceput pentru a asigura o comunicare perfectă între operator, motorul exterior și barcă. Permiteți-mi să vă descompun caracteristicile sale:

1.Control fără efort al schimbării treptelor de viteză și al accelerației: iST asigură schimbarea lină și ușoară a treptelor de viteză, permițând un control precis asupra setărilor clapetei de accelerație la orice viteză.

2.Control îmbunătățit al andocării: Manevrarea în apropierea docurilor devine ușoară cu un control îmbunătățit al andocării.

3.Capacitatea de returnare la port: În caz de urgență, iST vă ajută să vă întoarceți în port în siguranță.

4.Interfață de utilizator simplă: Interfața este simplă și ușor de înțeles.

5.Controlul echipării: Pentru instalările cu mai multe motoare, iST oferă control al ornamentelor cu un singur comutator pe mânerul clapetei de accelerație, permițându-vă să reglați simultan setările de echipare pentru toate motoarele.

6.Sincronizarea motorului: În configurațiile multi-motor, iST permite controlul sincronizat al tuturor motoarelor cu un singur mâner.

7.Caracteristici de siguranță și securitate: iST include caracteristici precum redundanța designului H-CAN cu linie dublă și NMEA 2000 pentru a proteja împotriva defecțiunilor electronice drive-by-wire. De asemenea, are un comutator cu limită de înclinare și un dispozitiv de imobilizare a cheii care descurajează furtul.

8.Compatibilitate Optimus 360 Joystick: Complet compatibil cu Honda iST, sistemul SeaStar Solutions Optimus 360 Joystick adaugă un control precis ambarcațiunii dvs. alimentate de Honda. Permite manevrarea automată cu schimbare minimă, accelerație și mișcare a motorului. Sistemul include servodirecția electronică (EPS) Optimus pentru o direcție mai ușoară și ancorarea GPS SeaStation pentru menținerea poziției prin GPS fără ancoră fizică.

Deci, indiferent dacă andocați, călătoriți sau vă întoarceți în port, sistemul iST de la Honda pune controlul exact acolo unde doriți!

Power intake air system

 • Sistem de inducție directă cu două circuite de aer: O premieră mondială în outboard-urile marine, acest sistem atrage aerul extern direct în motor. Ajută la menținerea temperaturilor scăzute ale motorului și contribuie la performanța generală superioară.

Pe scurt, motoarele outboard Honda incorporeaza tehnologii de ultima ora din mostenirea lor auto, asigurand durabilitate, calitate, fiabilitate si functionare silentioasa. Indiferent dacă explorezi estuare, pescuiești sau călătorești, Honda te menține în top!

COUNTER ROTATING GEARBOX

 1. 1. Ce sunt elicele contrarotative?

– Termenul ‘ contrarotativă’ se referă la o pereche de motoare care sunt configurate astfel încât elicele lor să se rotească în ‘direcții opuse’ una față de cealaltă.

– În rotația standard pentru un motor exterior, suportul se rotește de obicei în sensul acelor de ceasornic, când este privit din spatele motorului sau a bărcii.

 1. Avantajele motoarelor exterioare cu rotație inversă:

– ‘Prop Walk* Anulare’: Când utilizați ‘contrarotativă’, prop walk-ul creat de oricare dintre motoare este anulat. Acest lucru are ca rezultat o urmărire îmbunătățită și o mai bună manevrare a bărcii.

– Tendință de viraj redusă: Cu două suporturi care se rotesc în direcții opuse, barca nu se va întoarce constant într-o direcție (care depinde de direcția elicei). Acest lucru minimizează necesitatea de a regla constant motoarele pentru a compensa virajul, reducând astfel consumul de combustibil și menținând viteza maximă.

*Prop walk, cunoscut și sub numele de ‘efect de roată cu zbaturi’ sau ‘împingere asimetrică a lamei’, se referă la tendința unei elice de a împinge pupa unei bărci în lateral. Devine cel mai vizibil atunci când se operează în marșarier pe nave cu o singura elice și poate face manevrele de aproape, inclusiv andocarea, destul de dificile.

 1. Considerații:

– ‘Cost și complexitate’: Deși există avantaje, există și dezavantaje. Sistemele contrarotative pot fi mai scumpe din cauza necesității de suporturi de rezervă dedicate pentru fiecare motor și a complexității potențiale.

– ‘Opțiuni reduse de elice’: a avea motoare contrarotative vă poate limita opțiunile de elice.

– ‘Disponibilitatea pieselor de schimb’: Disponibilitatea pieselor de schimb pentru motorul contrarotativ ar putea fi redusă.

NMEA 2000

NMEA 2000”, abreviat ca “NMEA2k” sau “N2K”, este un standard de comunicații plug-and-play utilizat pentru conectarea senzorilor marini și a unităților de afișare în nave și bărci.

Iată detaliile cheie despre NMEA 2000:

 1. “Standardizare și comunicare”:

– “Standard”: NMEA 2000 este standardizat ca “IEC 61162-3”.

– “Rata de date”: Comunicarea rulează la “250 kilobiți pe secundă”.

– “Compatibilitate”: permite oricărui senzor să ‘vorbească’ cu orice unitate de afișare sau alt dispozitiv compatibil cu protocoalele NMEA 2000.

 1. “Compatibilitate electrică”:

– NMEA 2000 este compatibil electric cu “Controller Area Network (CAN Bus)” utilizată în vehiculele rutiere și motoarele cu combustibil.

– Formatul de protocol de nivel superior se bazează pe “SAE J1939”, cu mesaje specifice adaptate pentru mediul marin.

 1. “Topologie de rețea”:

– NMEA 2000 creează o rețea de dispozitive electronice – în principal instrumente marine – pe o barcă.

– Diverse instrumente care îndeplinesc standardul NMEA 2000 sunt conectate la un cablu central, cunoscut sub numele de “backbone”.

– coloana vertebrală alimentează fiecare instrument și transmite date între toate instrumentele din rețea.

– Acest lucru permite unei unități de afișare să arate diferite tipuri de informații și permite instrumentelor să lucreze împreună prin partajarea datelor.

 1. “Interoperabilitate”:

– NMEA 2000 este conceput pentru a fi “„plug and play”“, permițând dispozitivelor fabricate de diferiți producători să comunice fără probleme.

– Exemplele de dispozitive electronice marine care pot face parte dintr-o rețea NMEA 2000 includ “receptoare GPS”, “piloți automati”, “instrumente de vânt”, “sonare”, “instrumente pentru motor” , și “plotere de hărți nautice”.

Pe scurt, NMEA 2000 simplifică integrarea electronicelor marine, permițând o comunicare fără întreruperi între dispozitive de la diferiți producători de pe bărci și iahturi.

Engine protection and security

Funcții de monitorizare a motorului pentru motoarele de barca exterioare. Aceste funcții joacă un rol crucial în asigurarea performanței, fiabilității și siguranței optime. Iată ce trebuie să știți:

Monitorizarea stării motorului:

– Definiție: monitorizarea stării motorului este o abordare proactivă a întreținerii. Aceasta implică monitorizarea continuă a sănătății și performanței unui motor în timp real.

– Scop: urmărind diferiți parametri, cum ar fi temperatura, presiunea,  vibrația  și  starea uleiului , monitorizarea în stare detectează devreme potențiale probleme. Acest lucru permite întreținerea la timp și previne defecțiunile neașteptate ale motorului.

Pe scurt, funcțiile de monitorizare a motorului sunt esențiale pentru menținerea motoarelor în stare optimă. Detectând abaterile și abordând problemele cu promptitudine, asigurăm funcționarea fără probleme și prelungim durata de viață a motorului.

Through hub exhaust

Eșapament prin butuc

 1. “Definiție”:

– “Through-Hub Exhaust” se referă la un tip specific de design de elice a bărcii.

– La elicele de evacuare prin butuc, gazele de evacuare din motor trec prin butucul (centrul) elicei fără a intra în contact direct cu palele elicei.

 1. “Cum funcționează”:

– Palele elicei sunt atașate la un butuc rotund (butucul).

– Pe măsură ce motorul funcționează, gazele de eșapament ies prin orificiile din cutia de viteze din jurul arborelui elicei.

– Fluxul de apă din jurul lamelor ajută la atenuarea zgomotului de evacuare, acționând ca un amortizor natural.

 1. “Avantaje”:

– “Funcționare mai silențioasă”: elicele de evacuare prin butuc sunt mai silențioase datorită apei care acționează ca o tobă de eșapament.

– “Clean Water Flow”: Gazele de eșapament nu interferează cu paletele elicei, asigurând o accelerație bună și performanță de tragere în gaură.

 1. “Aplicație”:

– Elicele de evacuare prin butuc se găsesc în mod obișnuit pe sistemele marine “exterior” și “propulsie”.

– Nu sunt utilizate de obicei în aplicații “inboard”.

Pe scurt, elicele de evacuare prin butuc oferă performanțe eficiente, reducând în același timp zgomotul. Dacă vă gândiți la opțiunile de elice pentru motorul dvs. exterior, înțelegerea acestui design vă poate ajuta să faceți o alegere informată.

Power Trim and Tilt

POWER TRIM AND TILT

**Power Trim and Tilt** este o caracteristică esențială a motoarelor de barca exterioare, îmbunătățind atât performanța, cât și confortul. Să ne afundăm în detalii:

Funcționalitate:

– **Trim**: Funcția de trim ajustează unghiul motorului exterior în raport cu coca ambarcațiunii. Vă permite să optimizați performanța ambarcațiunii prin reglarea fină a unghiului de tracțiune. De exemplu, atunci când navigați la viteze mari, ridicarea motorului în sus reduce rezistența și îmbunătățește eficiența combustibilului.

– **Tilt**: Funcția de înclinare ridică sau coboară. Este util pentru diferite scenarii:

– **Trailering**: Înclinați motorul în sus pentru a preveni lovituri pe drum în timpul transportului.

– **Acostare și plajă**: Ridicați motorul pentru a evita deteriorarea în apele puțin adânci.

– **Lansare**: Coborâți motorul pentru o intrare lină a apei.

– **Depanare**: Înclinați motorul pentru a accesa ușor componentele.

Electric start

Un sistem cu **pornire electrică** vă permite să porniți motorul exterior al bărcii dvs. cu confortul de a roti o cheie, similar cu pornirea unei mașini. Iată cum funcționează:

Avantajele pornirii electrice:

– **Confort**: Nu este nevoie să trageți un cablu sau să porniți manual motorul. Pur și simplu rotiți cheia.

– **Fiabilitate**: Sistemele de pornire electrică sunt fiabile și consecvente.

– **Siguranță**: Elimina efortul fizic necesar pentru pornirea manuală, reducând solicitarea operatorului.

Amintiți-vă, outboardurile cu pornire electrică oferă ușurință în utilizare și sunt deosebit de benefice pentru motoarele mai mari. Indiferent dacă pleci pentru o croazieră pe îndelete sau pentru o expediție de pescuit, pornirea electrică face ca pornirea motorului ambarcațiunii tale să fie ușoară!

Guvernul a aprobat Programul „Rabla pentru tractoare - vouchere de 20.000 euro

Guvernul a aprobat, joi, Programul de stimulare a înnoirii Parcului Naţional de tractoare şi maşini agricole numit „Rabla pentru tractoare” de care vor putea beneficia 5.000 de fermieri şi vor primi vouchere de 20.000 euro pentru achiziţionarea de tractoare sau utilaje noi, a anunţat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu. El a mai spus că bugetul alocat acestui program este de 100 milioane euro.

Vezi detalii

Inovație, profesionalism, servicii de calitate maximă

Cere oferta