Honda intră pe piața mașinilor de tuns iarba electrice pe baterie și introduce un model „robotizat” mai mic, în cadrul actualizarii majore a gamei europene Lawn & Garden.

Honda este pregătită să lanseze o „noua epocă de întreținere a spațiilor verzi” pentru sezonul 2020, cu câteva produse noi și actualizate în cinci categorii, pentru gama europeană de gazon și grădină.

În mod semnificativ, Honda va intra pe piața mașinilor de tuns iarba, lansând două modele premium noi, realizate în cadrul renumitei platforme de vârf IZY. Prezentând aceleași calități standard de producție și stil tradițional precum IZY, modelele HRZ416XB și HRG466XB „IZY-ON” vor oferi performanțe excepționale chiar și în condiții exigente, oferind cuplu de 4.5Nm și respectiv 6Nm. Ambele modele vor fi dotate cu un nou design cu motor brushless (fără perii), pentru o eficiență optimă și cu un nivel de zgomot de doar 91dB (A). Modelul mai mare, HRG466 va oferi, de asemenea, un sistem integrat on-off de mulching selectiv, o premieră pe piața mașinilor de tuns iarbă pe baterie.

Sursa de energie pentru noile modele electrice poate fi aleasă între trei tipuri de baterii – 4Ah, 6Ah și 9Ah – care alcătuiesc „Sistemul universal de baterii” pentru mașinile de tuns iarba electrice Honda. Dispunând de tehnologia de control „Thermo-Smart”, pentru a menține bateria la temperatura optimă de funcționare chiar și în condiții exigente și pe perioade lungi de utilizare, aceste unități oferă performanțe ridicate și o durată de viață îndelungată, iar versiunea profesională 9Ah este capabilă să livreze până la 45A pentru lucrări intense de grădinărit și rezistență la intemperii, conform standardului IP56. Aceste baterii vor fi furnizate de Bosch, care se bucură de o expertiză solidă în domeniul acumulatorilor și al tehnologiei electronice.

Mick Horsfall, șeful departamentului de management al produselor pentru Honda Motor Europe, spune: „Mașinile de tuns gazon sunt absolut esențiale pentru afacerea Honda Lawn & Garden, suntem renumiți pentru acestea și, după mai bine de 40 de ani de existență pe piață, continuăm să ridicăm  standardele. Preferințele clienților se îndreaptă din ce în ce mai mult spre produsele electrice și tehnologia acumulatorilor, care sunt acum atât de avansate încât nu pot fi comparate cu motoarele termice, devenind astfel o alegere naturală să introducem modele premium, alături de gama noastră de mașini cu motoare termice, precum și roboți de gazon.

În același mod, în sezonul 2020, Honda va introduce și o nouă gamă de echipamente portabile electrice pe baterie Li-Ion, care constă dintr-o foarfecă pentru gard viu pe baterie, motocoasă de umar pe baterie și suflantă de frunze pe baterie. Folosind aceleași trei baterii care debutează în noua gamă de mașini de tuns iarbă electrice de la Honda, noile produse vor oferi puterea și performanța produselor pe benzina, dar cu comoditate suplimentară, ușurință în utilizare și confort. Noua gamă de echipamente portabile va extinde aplicarea sistemului de baterii universal.

Intrarea Honda în acest segment de piata  are loc în contextual unei constante schimbări de preferințe  îndreptată spre echipamentele electrice pe baterie Li – Ion, în mare măsură datorită evoluțiilor tehnologiei acumulatorilor/bateriilor. Cu toate acestea, Honda își menține angajamentul față de modelele cu motor termic, pe care le consideră o parte esențială a gamei sale, noua gamă de acumulatori/baterii Li-Ion oferind clienților cea mai largă alegere pe baza cerințelor și preferințelor acestora.

Noul sezon aduce și o suplimentare a gamei de roboți de tuns gazon Honda, Miimo, cu introducerea modelului HRM40. Conceput pentru grădini mai mici, până la 400 de metri pătrați – mult mai puțin față de cei  1500 de metri pătrați recomandati pentru modelul anterior ca mărime Miimo, modelul HRM310 – noul model va cuprinde câteva noi caracteristici inteligente pentru confort sporit, utilizare și conectivitate.

Tractorașele de tuns iarba Honda vor beneficia, de asemenea, de o actualizare pentru anul 2020, cu noile motoare GCV530 și clasa comerciala GXV690 precum și o gamă largă de noi caracteristici pentru confort și comoditate. Printre cele mai recente inovații se numără un sistem de menținere a vitezei, cu o gamă de patru viteze selectabile, un ecran LCD complet color și un design nou pentru scaunul prevăzut cu cotiere.

În fine, Honda continuă să aducă inovație în renumita sa gamă IZY, recunoscută pentru greutatea redusă, robustețe și versatilitate îmbinate cu tehnologia de vârf. Pentru sezonul următor, gama de nouă (9) modele cu motor termic, având trei lățimi de lucru diferite, va fi echipată cu motoare Honda GCV în patru timpi – GCVx145 pentru modelele cu lațime de lucru de 41 cm si 46 cm și cel mai mare GCVx170 pentru modelele cu lațimea de lucru de 53cm, oferind eficiență sporită și Auto Choke, pentru o pornire mai ușoară.

Noile modele vor fi disponibile în rețeaua autorizată de distribuitori Honda de la începutul sezonului 2020.